18 Temmuz 2007 Çarşamba

Vişneli Cheesecake

Malzemeler :
• 2 paket eti burçak bisküvi

• 150 gr yumusak margarin
• 1 paket vanilya
• 1 pınar labne peynir
• 1 bardak yoğurt
• 3 yumurta
• 1 paket donmuş vişne
• 2 bardak vişne suyu
• 2 çorba kasığı nişasta
• 1 bardak toz şeker

Hazırlanışı :
Bisküvileri miksere atıp un haline getirin yumusak margarin ile yogurup kasnaklı kalıba bastırarak yayın yogurdu, toz sekeri , yumurtaları, vanilyayı çırp sonra labne peyniri ilave edip 2-3 dakika çırpıp bisküvilerin üzerine dökün. önceden ısıtılmıs 180 °c fırında 30-35 dakika pisirin.Diger tarafta donmus visneleri çözülmüs sekilde hazır olsun, 2 bardak visne suyu, 2 çorba kasigi seker , 2 çorba kasigi nisastayı pisirin visneler örselenmesin diye son anda ilave edin. Fırından çıkarttıgınız tart soguyunca pisirdiginiz karısımı üzerine dokün, en az 24 saat dolapta dinlendikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok: