18 Temmuz 2007 Çarşamba

Vişneli Puding Tart

Malzemeler :
• Vişne 500 gr

• Vişne suyu 750 gr
• Toz şeker 100 gr
• Nişasta 80 gr

Hazırlanışı :
Tart hamuru merdaneyle açılıp, kalıba yerleştirilir, Hamurun fazlası alınır.Vişne suyu bir kapta şeker ile kaynatılır, daha sonra su ile yumuşatılmış nişasta kaynayan vişne suyuna ilave edilip karıştırılır, bir süre daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.Sos soğuduktan sonra vişne taneleri ilave edilerek karıştırılır.Tart hamurun içi hazırlanan sos ile doldurulur.Artan tart hamuru ile çeşitli şekiller gösterilen biçimde yapılarak süslenir. 190°C`lik fırında 40-45 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok: