9 Temmuz 2007 Pazartesi

Zencefilli Dondurma

Malzemeler :
375 ml süt

375 ml pişirilebilir krema

5 cm lik taze zencefil

6 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı şeker

çay kaşığının ucuyla tuz

Hazırlanışı :
Kremanın ve sütün 250 ml sini ve soyulmuş ve rendelenmiş zencefili orta ateşte baloncuklar olana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin, ateşten alın ve 20 dakika dinlendirin.Ayrı bir yerde kremanın kalanını tuz, şeker ve yumurta sarıları ile karıştırın ve mikser yardımı ile şeker eriyene kadar çırpın.
Kalan 125 ml sütü azar azar yumurta karışımına çırpma işlemine devam ederken ekleyin, pürüzsüz olana kadar çırpın, bir tencereye koyun ve üzerinde hafif kalın bir tabaka olana kadar tahta kaşıkla sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin, parmağınız ile dokunabilecek kadar (4-6 dakika kadar) soğutun ve diğer karışım ile karıştırın, buzdolabında 3-4 saat kadar soğutun
Daha sonra dondurma makinesinde donana kadar, yada buzlukta her 20 dakikada bir karıştırmak sureti ile donup dondurma kıvamına gelene kadar bekletin. 3 gün buzlukta saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: