5 Temmuz 2007 Perşembe

Şarlot Frambuaz

Malzemeler :
• Pasta kreması 100 gr
• Su 250 gr

• Frambuazlı Jöle 70 gr
• Yaprak Jelatin 4 adet
• Frambuaz 60 gr
• Toz Krem Şanti 375 gr

• Hindistancevizli rulo (bkz. Portakallı Şarlot tarifi) 1 adet
• Hindistancevizli pat (bkz. Portakallı Şarlot tarifi) 2 adet

Hazırlanışı :
Pasta kreması 250 g su ile mikserde çırpılır. 30 dakika soğuk suda bekletilmiş jelatinler ilave edilir, soğumaya bırakılır. Toz şanti ve frambuaz bu karışıma eklenir. Turta çemberleri yağlanır ve pudra şekeri serpilir, ince yuvarlak sac tepsilerin üzerine oturtulur. Kenarlarına hindistan cevizli rulodan yerleştirilir. (Örneğin çemberin derinliği 4.5 cm ise, keseceğiniz rulo 3.5 cm olmalıdır). Tabanın boş kısmına 1/2 cm kalınlığında hindistancevizli ince pat yerleştirilir. Kremadan bir miktar, hazırlanan çemberlere konulur, ortasına ince hindistan cevizli pat yerleştirilir. Çemberin boş kalan kısmına artan krema silme doldurulup bıçakla üst yüzeyi düzeltilir. Donması beklenir.Üst yüzey süslemesi için çember 3 mm kadar yukarı çıkartılır. Üzerine frambuazlı soğuk jöle dökülüp, donması için beklenir.Daha sonra çemberin tamamı çıkartılır. Taze meyve ile dekor yapılıp, hafif jöle sürülür.

Hiç yorum yok: