26 Temmuz 2007 Perşembe

Bagels

Malzemeler :
10-12 parça için
500 gr un
21 gr, yarım paket yaş maya
250 ml ılık süt
1 yumurta(oda sıcaklığında)
biraz tuz, şeker

Hazırlanışı :
Tuz ile unu karıştırın. Sütünüzü biraz ısıttıktan sonra içinde mayayı eritin, biraz şeker ekleyip karıştırın. Bu karışımı un'a dokerek, iyice karıştırıp hamuru elde edin. Eğer hamurunuz çok katı olduysa biraz daha süt ekleyin, ya da çok sulu olduysa biraz daha un ekleyin ve hamurunuzu güzelce yoğurun. Hamuru sıcak bir ortamda yaklaşık 40 dakika kadar mayalanması için bekletin. Hamurunuzu unladığınız temiz bir yere koyarak elinizle iki santim kalınlığında açin. 6-7 santim çapındaki bardakla hamurunuza bastırarak yuvarlaklar çıkarın ve ortasına bir delik açin. Üzerine çırpılmış yumurtayı sürün ve susam, haşhaş ya da kabak çekirdeği ekleyerek 20 dakika daha bekletin. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: