4 Temmuz 2007 Çarşamba

Brownie

Malzemeler :
• 100 gr margarin
• 1 paket bitter çikolata (80 gr)
• 1 1/2 su bardağından 1 parmak az un (150 gr)

• 2 çay bardağı toz şeker (150 gr)
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 1/2 çay kaşığı tuz
• 1 adet yumurta
• 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz (100 gr)

• 2 yemek kaşığı kakao
• 1 paket vanilya

Hazırlanışı :
Fırınınızı 180°C`ye ısıtın. Kare bir kek kalıbını (ısıya dayanıklı cam kalıp da olabilir) yağlayın, hafifçe unlayın.Yayvan bir tencerenin içini yarısına kadar su doldurun. İri parçalara ayrılmış çikolatayı ve margarini ısıya dayanıklı bir kaba koyduktan sonra tencerenin içine oturtun ve ateşe koyun. Orta ateşte arasıra karıştırarak yağın erimesini sağlayın. Kabı tencerenin içinden alarak çikolatalı karışımı ışımaya bırakın.Unu, kabartma tozunu, tuzu, vanilyayı ve kakaoyu bir kaba birlikte eleyin, karıştırın.Yumurta ve şekeri geniş bir kasede nikserin orta hızında 1 dakika çırpın. Çikolatalı karışımı ilave edin. Unlu karışımı da ekleyin. Tahta kaşıkla altüst ederek karıştırın. Cevizi ilave edin, tekrar karıştırın.Kek kalıbına karışımı dökün. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Brownie fırından çıktığında içi çiğ köfte gibi görünecektir. Pişirmeye devam ettiğiniz takdirde soğuduktan sonra çok kuru olacağından süreyi aşmamaya dikkat etmelisiniz.Brownie`yi soğuduktan sonra kare dilimlere keserek servis yapın.Not: Brownie ertesi gün daha lezzetli olcağı için bir gün önceden pişirmenizde fayda vardır.

Hiç yorum yok: