5 Temmuz 2007 Perşembe

Kraliçe Pudingi

Malzemeler :
• 2 çorba kaşığı ekmek kırıntısı
• Rendelenmiş yarım limon kabuğu
• 1 yemek kaşığı margarin

• Yarım su bardağı şeker
• Yarım su bardağı süt
• 1 adet yumurta
• 1 miktar vişne reçeli

• Süslemek için bir miktar krema

Hazırlanışı :
Ekmek kırıntısı, limon kabuğu, yağ ve şekerin yarısını bir kaba alın. Orta ateşte sütü kaynatın ve bunların üzerine dökün. 10 dakika sütün karışımı emmesini bekleyin. Üzerine yumurta sarısı ilave edip yağlı fırın tepsisine dökün. 170 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerini reçelle kaplayın. Kalan yumurtanın akını kar haline gelene kadar çırpın. Şekerin geri kalan yarısıyla tekrar çırpın. Bu karışımı pudingin üzerine sürün. Ve üzerini düzeltin. Sıcak fırında 3-5 dakika daha kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak taze krema ile servise sunun.

Hiç yorum yok: