5 Temmuz 2007 Perşembe

Kremalı Havuçlu Pasta

Malzemeler :
• 4 Adet yumurta
• 2 bardak rende havuç
• 2 bardak tozşeker
• 2 bardak un
• 1 bardak dövülmüş ceviz
• 125 gr. margarin
• 1 paket kabartma tozu
• 1 çay kaşığı tarçın

Kreması İçin:
• 1/2 kg. süt

• 2 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı pirinç unu
• 1 bardak tozşeker
• 100 gr. margarin

Hazırlanışı :
Şekeri ve yumurtayı çırpıp, diğer malzemeleri ilave edip karıştırın. Kek kalıbına döküp pişirin. Kremayı hazırlamak için krema malzemelerini karıştırıp pişirin. Pisen kremaya margarini ekleyip karıştırın. Kekin üzerini pişirdiğiniz kremayla kaplayın.

Hiç yorum yok: