18 Temmuz 2007 Çarşamba

Linzer

Malzemeler :
• Un 700 gr

• Pişmiş yumurta sarısı 12 adet
• Pudra şekeri 100 gr
• Toz badem 100 gr
• Tarçın 4 gr
Marmelat İçin:
• Elma 500 gr

• Toz şeker 350 gr
• Su 100 gr
• Limon suyu 1/2 adet
• Çilek veya Frambuaz 500 gr
• Vanilya

Hazırlanışı :
Tart HamuruTüm malzemeler karıştırılarak, hamur istenilen kıvama gelinceye kadar elde yoğrulur. Daha sonra 30 dakika buzdolabında bekletilir.MarmelatKabuğu soyulmuş elmaların çekirdekleri alınır, küp şeklinde kesilir. Başka bir kapta su, vanilya ve limon suyu kaynayınca elmalar içine atılır, 20 dakika pişirilir. Daha sonra içine çilek veya frambuaz ve toz şeker ilave edilip, marmelat kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Tartın TamamlanmasıBuzdolabında bekletilen hamur merdaneyle açılır, tart kalıbına yerleştirilir. Hamurun fazlası alınarak, üst yüzey süslemesi için saklanır.Hamurun içi, önceden hazırlanan marmelat ile doldurulur.Artan hamur ince şeritler halinde yuvarlanır.İnce şerit halindeki hamurlar ile tartın üzerine çapraz şekiller verilir.Tartın renk alabilmesi için üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülerek 180°C’lik fırında 45-50 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok: