18 Temmuz 2007 Çarşamba

Milföy Pastası

Malzemeler :
• 1 ölçü yaprak hamuru
Kreması:
• 150 gr (3/4 bardak) şeker
• 1 çay bardağı un

• 3 yumurta
• 2 çay kaşığı vanilya
• 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
• 2 bardak süt

Hazırlanışı :
1. Bir ölçü yaprak hamuru hazırlayın. 2-3 mm incelikte açıp 4 uzun eşit parçaya ayırın. Hamurları ayrı ayrı bir tepsiye sıralayın. Pişerken kabarmaması için hamurların üzerini bıçakla bir iki delin.2. Sıcak fırında kızarıncaya kadar pişirin. Üzerlerine pudraşeker eleyip biraz daha fırında bekletin.3. Fırından çıkan hamurların üzerine bolca krema sürün. Üst üste kapatın. Üstüne krema sürmeyin. 3 parmak eninde parçalara bölün, pudraşeker serpin ve servis yapın.Kremanın yapılışı: Şeker, un ve yumurtayı bir tencerede karıştırın. 2 bardak sütü azar azar içine katın. Vanilya ve limon kabuğu katıp ateşten indirin.

Hiç yorum yok: