18 Temmuz 2007 Çarşamba

Portakal Dilimli Tart

Malzemeler :
• 2 su bardağı un
• 1,5 su bardağı süt
• 1,5 çorba kaşığı toz şeker
• Yarım paket maya
• 25 gr margarin
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 adet yumurta sarıs
• 1 su bardağı süt
• 2 çorba kaşığı un
• 1 çorba kaşığı nişasta
• Yarım su bardağı şeker
• 1 adet portakal
Hazırlanışı :
Unun ortasını açın. Mayayı, şeker, tuz ve bir miktar sütle eritin. Margarinle beraber una ilave edip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. 10 dakika dinlendirin. Bir kalıba hamuru yayın.Üzerine yumurta sarısı 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Kremadaki tüm malzemeyi karıştırıp koyu kıvama gelene kadar pişirin. Bu karışımı pişmiş hamurun üzerine sürün. Ve portakalla süsleyip servise sunun.

Hiç yorum yok: